00:00

Hyssna IF

Referat: Skene IF - Hyssna IF

Vi besegrade Hyssna IF i kvällens match med klara 5-1

Då matchen spelades på vår träningstid blev uppvärmning och förberedelser på plan inte optimalt och det märktes i laget. Passiv start och det tog en stund innan alla kom in i matchen. Stort bollinnehav men dålig rörelse så några passningsalternativ uteblev.

Var Hyssna som spräckte dagens första nolla och detta efter en snabb omställning där vi inte tog hand om en offensiv frispark strax utanför Hyssnas straffområde. Avslut i mur och dåligt hemjobb från vår sida utnyttjade Hyssna mycket bra. Omställningen avslutades enkelt av Oscar Almgren till 0-1 i den 8:e.

Bara minuter senare kom vår kvittering efter en hörna, slagen av Andy till Oscar Ryberg som fick stå fri inne i straffområdet och tryckte in bollen bakom målvakten till 1-1 i den 11:e

Härifrån och resterande del av första halvlek hade vi bra koll på matchen och flera bra anfall fick vi se. Amar tog vara på ett bra inspel från Andy i den 19:e och utökade till 2-1 mycket rättvist.

Flera bra anfall och avslut från Rinor och Amar men Hyssnas målvakt agerade bra mellan stolparna och höll nere siffrorna. I den 38 hängde dock inte Hyssnas försvar med, Sebastian gör 3-1 efter en snygg lobb över en utrusande målvakt i Hyssna efter bra assist från Amar.

Några planerade byten i halvlek och Samuel Jansson ersatte Rasmus på plan men landade riktigt illa i en duell omgående och fick kliva av direkt efter att ryggen fått sig en ordentlig smäll, tråkigt för Samuel som varit borta några veckor med problem med vaden.

Inget ”skön lir” ute på plan utan ett ganska hafsigt spel och en hel del slarv i våra anfall fick vi se. Hyssna hade det jobbigt och orkade inte etablera några långa anfall utan stack upp i några kontringar som vi avstyrde enkelt.

I den 59:e bryter Lucas ett uppspel centralt i plan och avancerar några meter innan han avlutar distinkt utifrån men ett skott som sitter nära stolpen till 4-1. Hyssnas målvakt hinner inte ner för att avvärja och Lucas går göra sitt första mål i svart/vitt.

I den 62:a har vi en premärskytt till i seniorlaget och det är vår yngling Omar som visar sina färdigheter och snyggt avslutar ett kombinationsspel ihop med Rinor till 5-1. Omar firade sin 17-års dag på bästa sätt med att både debutera i Skene IF:s seniorlag och göra mål, kul.

Sista tjugo skapar vi fler målchanser men skärpan i avsluten inte hundra, närmast är Rinor Dobraj men överliggaren i vägen denna gång. Sett under hela matchen ställdes varken Fatlum i mål eller vårt försvar i några svåra situationer utan de anfall Hyssna producerade var vi ofta väl samlade.

Bra genomkörare för många spelare som behövde en match i benen. Hyssna bjöd på bra motstånd och tränarna fick nog de svar de ville efter denna match.

Lediga idag torsdag innan vi är på plan igen på fredag. Förberedelser inför lördagens match mot Alingsås IF FF.